Com organitzar un casament de conte by Mónica Sors

Els somnis de casament sovint són difícils de materialitzar així que hem volgut entrevistar a Monica Sors, la blogger de moda de Mes voyages à Paris, perquè ens expliqui com va ser el seu casament de conte i quines recomanacions donaria per aconseguir un casament d’aquestes característiques . El seu encant i els seus consells inspiren a tota futura núvia, així que… Gaudiu!

Sens dubte el teu casament va ser un autèntic casament de conte. Sabies el tipus de boda que volies des d’un primer moment?

Moltes gràcies! La veritat és que tenia moltes idees / colors / estils en ment, tots diferents però amb un fil conductor bastant definit: el romanticisme del vintage. Alhora, m’agradava aquest aire palatí tan de princesa però sense que resultés embafador. No era una aposta fàcil unir tot això, però a dia d’avui encara em sorprenc de lo bonic que ens va quedar… no canviaria res! Bé sí … allargaria el casament 3 dies més 😉

Quines són les característiques principals perquè un casament tingui un aire rústic?

L’entorn, el lloc escollit és fonamental. En segon lloc, els materials (teixit de les estovalles, coberts, tipus de cadires…), i en tercer lloc, les flors, des de les que decoren el lloc fins a les del ram de la núvia. Finalment, però òbviament del més important, el vestit de la núvia.En el nostre cas tot va estar pensat al mil·límetre per unificar els tres pilars que definien l’estil del casament: estil rústic amb aires palatins i cert toc vintage. El lloc va marcar el toc rústic, juntament amb elements com el meu ram romàntic però salvatge; també la tela del meu vestit, en ser garsa de otomà rústica de seda natural, en to blanc cru, ajudava a aconseguir aquest ambient rústic i vintage.

Quines són les característiques principals perquè una boda sigui de conte?

Que als nuvis els vingui de gust fer un casament molt i molt romàntic (hi ha parelles que el prefereixen una mica més modern / divertit / rocker… les opcions són infinites). I si el que busquen és un casament de conte, l’aconseguiran mimant els petits detalls, buscant proveïdors que puguin facilitar-los el que necessiten. Aconsello immergirse en blocs de noces per anar veient exemples i saber el que els agrada i el que no, i comptar amb l’ajuda d’uns bons wedding planners, com Bodas de Cuento. Sobretot, perquè aquest record sigui també de conte, fotògraf i videògraf són fonamentals

Quins passos vas seguir per poder organitzar aquest casament de somni?

Primer vaig crear el meu propi panell d’inspiració a l’antiga: vaig posar un suro a la paret i vaig començar a penjar amb xinxetes retalls de revistes de detalls que m’inspiraven. Penjava des d’una flor, un vestit, una cadira, un photo call, fins pentinats i vels que m’inspiraven. Així fins a tenir clar l’estil que volia. Després em vaig posar en marxa a buscar ajuda de wedding planners, sobretot perquè en aquest moment vivia fora d’Espanya. A continuació vam tancar el lloc de la celebració i l’església. Després vaig començar la meva gran recerca de fotògraf i videògrafs. I finalment, vaig buscar vestit, que va ser de Rosa Clará, i ens vam posar amb els detalls.

Quan de temps vas trigar en organitzar un casament així?

Al voltant d’un any, encara que escollir vestit, materials de decoració i últims detalls, ho vaig fer tot en els últims 6 mesos. Va ser una mica una bogeria, una professió més diria jo, però es pot.

En el teu cas vas comptar amb el recolzament d’un bon equip de wedding planners, creus que tot i així és primordial la involucració de la núvia amb els preparatius del casament? De quina manera?

Conec núvies que han tingut wedding planners i s’han desvinculat bastant. En el meu cas, pel meu caràcter i professió, em va resultar impossible poder-me desvincular d’una cosa tan important com muntar el propi “esdeveniment” del meu casament. Confesso que fins i tot vaig estudiar un màster a distància de wedding planner i em vaig llegir diversos llibres i centenars de blocs de casaments, sobretot americans, perquè volia saber tots els detalls. Tot i així, com més aprenia, més sabia que necessitava ajuda. I per això vaig comptar amb ella. I si tornés enrere, ho faria de nou sense dubte. De la manera que jo em vaig implicar va ser bàsicament en tot, però sobretot pel que fa a la decoració, perquè tenia “la foto” del meu casament molt clara. Però reconec que el treball de muntar el nostre casament va ser un gran treball en equip, on hi va haver grans col·laboradors molt professionals, molt molt bons de veritat cada un en el seu àmbit i, sense la bona connexió de tots, i la bona entesa del concepte, no hauria estat possible. És precisament aquí on em sembla essencial l’ajuda d’uns wedding planners: ells aconsegueixen que tots els proveïdors puguin estar en sintonia, que els timings funcionin, que el pressupost encaix, i que tot surti, simplement, perfecte. (Perquè en un casament, si alguna cosa falla, només els nuvis s’assabenten, és important tranquil·litzar-se i pensar que tot sortirà bé).

El vídeo de la boda és el resum del casament per vosaltres, per tots els convidats i pels qui no van ser allà. Reflexa el vídeo del vostre casament la realitat del que vas viure aquell dia tan especial? Creus que és una part important a tenir en compte?

Confesso que en les “partides” que més temps vaig dedicar van ser en les de fotografia i vídeo. Tenia massa clar el tipus de vídeo que volia perquè plasmés, un cop més, l’estil del casament. I no era gens fàcil a priori trobar aquest estil i aquesta qualitat … però vaig trobar BASILICO STUDIO una de les meves tardes de recerca interminable per Internet i, simplement, vaig saber que havia de comptar amb vosaltres al nostre casament. Crec que és molt important el vídeo. De tot el que inverteixes en un casament, de tot el temps, afecte, il·lusió, i diners, només et queden vius els records i el vídeo. Em sembla un element fonamental.

Al llarg de tot el procés de preparació del casament, quina va ser la teva principal preocupació?

Que la idea que tenía en la mente se plasmara en la realidad… y que las fotos y video plasmasen esa realidad y la tiñeran de romanticismo y nostalgia…

Quins errors dels que vas cometre (si en vas cometre) ens revelaries perquè una futura no hagués de passar pels mateixos?

Sincerament, no recordo res com un error, ni durant el procés, ni durant el dia, ni després … és curiós, mai m’havia plantejat la pregunta, i em fa feliç contestar això.

Si haguéssis de donar un bon consell a una futura núvia que volgués un casament de conte, quin seria?

Li diria que intenti preparar el casament en que sempre han somiat, que és possible. I és possible per a qualsevol pressupost. Tots els estils es poden aconseguir amb diferents pressuposts. Per posar un exemple, igual una núvia voldria casar-se a Disneyland i això no és viable per a ella, però potser sí que pot organitzar un casament ple de detalls Disney al jardí de la casa dels seus avis …. Els detalls són sempre els que marcaran la diferència, així que li diria que miri molts blocs de noces i ho faci sense pensar si això és viable o no per a ella. L’important és detectar l’estil que busquem i posar-se en marxa per aconseguir-ho segons el seu pressupost. I mai escatimaria, de veritat, en els records com la foto i el vídeo.