Claus per triar el fotògraf/videògraf de la vostra boda

Claus per triar el fotògraf/videògraf de la vostra boda
Una de les parts més importants que s’ha de deixar lligada abans de la boda, és la tria dels professionals que estaran al càrrec de tot el material gràfic. A vegades és una de les coses que es deixa per a últim moment perquè és la que no es veu el dia de la boda, però en realitat és la més apreciada i emocional de totes perquè és la que queda de per vida. És el resum i el record del vostre gran dia i, per tant, és important saber triar al fotògraf/videògraf que elaborarà el vostre vídeo o àlbum. Us deixem alguns consells de com aconseguir-ho:

L’estil

Existeixen diferents estils de fotografia i vídeo de boda. Cada professional del sector acostuma a estar especialitzat en un estil concret i, per tant, és important detectar quin és l’estil que vosaltres busqueu i fer una cerca i tria de professionals que us encaixin. Alguns dels principals estils que existeixen són:
Clàssic:
És el més comú i al que hem estat acostumats els darrers anys, el que narra els fets seguint una línia cronològica estricta. Es basa en un estil que fuig de l’espontaneïtat, que relata els fets tal i com van passant. La durada del vídeo pot arribar pràcticament a una hora. Normalment estan gravats amb una sola càmera i s’hi deixen els àudios gravats directament de càmera, durant tota la pel·lícula, és a dir que escoltem totes les converses dels diversos moments del casament.
Documental:
Aquest estil és molt actual, i el podriem qualificar de “pel·lícula d’autor”. Un estil de pel·lícula minimalista on es vol transmetre una idea més crua i poètica del casament, o bé la història d’amor de la parella. Normalment s’utilitzen pocs plans, tots ells molt estàtics i pictòrics, i sobretot hi prima la veu en off per a explicar la història. Si busques un estil intimista, aquest és el teu.
Cinematogràfic:
Es presenta un vídeo de boda amb narrativa cinematogràfica. S’utilitzen molts plans diferents per a explicar els fets i sol ser molt dinàmic. Per conseguir-ho, sol graver-se amb més d’una càmera. Tècnicament s’hi utilitzen rails per a fer travellings laterals i frontals per a crear imatges estables i majestuoses, salts en el temps, veus en off, efectes d’àudio per crear atmosferes i diverses músiques per a crear la banda sonora de cada moment. Si vols que el teu vídeo de boda sigui de pel·lícula, aquest és el teu, l’estil amb més ritme visual i que ha agafat més força en els darrers anys! Mira un exemple de Teaser (un resum del vídeo original) AQUÍ 

La disponibilitat

Saber la disponibilitat dels professionals que heu triat és indispensable. No només la disponibilitat de dates sinó la flexibilitat a l’hora de moure’s en el cas de que necessiteu que us segueixin a varies ubicacions el mateix dia del casament: en el punt on els nuvis es preparen per a la boda, en el lloc on es celebra la cerimònia i en l’espai on es fa el banquet.

La proximitat

És important saber d’on són els professionals que has triat perquè, tot i que molts no tenen cap inconvenient en desplaçar-se i pernoctar, aquesta part no sol estar inclosa en el pressupost i per tant us suposarà un cost extra.

El portfoli

Si de veritat vols conèixer el que fa un videògraf o fotògraf de boda ves directament al seu portfoli de feines. Sol estar en el seu web i allà veuràs ràpidament la seva experiència i estil.

L’especialitat

Com en altres àmbits l’especialitat és un punt a tenir en compte. En el cas de les fotos i vídeos de boda, és quasi primordial que aquests professionals estiguin especialitzats en aquest àmbit perquè d’aquesta manera podran explicar la vostra història de forma més exacta, exclusiva i emotiva. La experiència en el camp és molt important, fins i tot us podran aconsellar en molts aspectes del dia del casament i donar-vos idees.

Les recomanacions

Sovint coneixem a professionals per recomanacions d’amics i familiars però si aquest no és el cas, és molt important aconseguir recomanacions d’altres bandes. Les xarxes socials poden ser un bon lloc on trobar-ne. També en els webs solen haver-hi apartats de testimonis, on parelles reals expliquen la seva experiència amb aquests professionals.

El feeling

El feeling amb els fotògrafs o videògrafs és molt important. Seran persones que estaran molt a prop vostre el dia de la boda, fins i tot en els moments més íntims, per tant sentir-se còmode i a gust amb ells és fonamental.
Penseu que en el procés de creació la relació que s’estableix amb la parella abans del casament és bàsica ja que conèixer i entendre els gustos i preferències dels futurs nuvis és essencial pels professionals. Només així es podrà crear una peça exclusiva adaptada a la parella, una pel·lícula inoblidable; una proposta única, creativa, amb estil propi i irrepetible. Per això el feeling i que us transmetin seguretat i professionalitat és primordial.

Material fotogràfic/videogràfic?

És important que us informeu de l’equip videogràfic/fotogràfic que fan servir. No s’obté el mateix producte treballant amb material d’última generació que amb material antiquat. El resultat ve donat en gran part per la manera de filmar: filmació a mà alçada, amb tripode, amb monopeu, amb rails, amb steady cam… cada videògraf utilitza la tècnica que més li convé. La qualitat del treball final se’n veurà reflectida.

El pressupost

En el pressupost està la qualitat i la quantitat de serveis que s’ofereixen. Evidentment el pressupost ha d’encaixar amb la inversió que la parella vol destinar a aquest servei però és important saber que un pressupost baix mai podrà tenir el mateix nivell de qualitat i serveis que un de més alt. El retoc i edició comporten moltes hores de feina, i és aquí on es treballa i es nota la diferència en el resultat final.
Esperem haver-vos ajudat a triar bé. Molta sort!