10 Claus per aconseguir un bon vídeo de boda

10 Claus per aconseguir un bon vídeo de boda
Hi ha una series d’aspectes que creiem que són molt interessants per traslladar a les parelles perquè el procés del reportatge de vídeo i foto flueixi millor. No totes són premisses obligades, algunes segurament més importants que altres, però en general explicacions, idees i suggeriments que les parelles podeu aplicar o no.

Relacionades amb els preparatius dels nuvis

1- Quina habitació escollir?

Sigui a cases particulars, en masies o en hotels, sempre hem de tenir en compte que els espais més interessants de gravar i fotografiar són en les habitacions més amplies i en les quals entri més llum natural. Habitacions o sales amb finestres grans i/o balcons seran una bona opció. En les cases particulars on els dormitoris solen ser més petits una opció és triar el menjador o sala d’estar.

10 Claus per aconseguir un bon vídeo de boda10 Claus per aconseguir un bon vídeo de bodaFotos boda barcelonaFotos boda barcelona

2- Familiars i amics

És ideal que els preparatius flueixin de la forma més natural possible. Si hi ha amics i familiars a casa vostra és interessant que també tinguin protagonisme. De fet nosaltres venim per ser testimonis del que està passant. Si les persones que us acompanyen són allà per ajudar-vos, fer-vos companyia i prendre’s una tassa de cafè mentre espereu que arribi l’hora, és fantàstic. No heu de deixar de fer el que faríeu, sinó que us heu de relacionar i actuar amb naturalitat per poder captar moments com: els riures nerviosos amb els germans, les mares i germanes maquillant-se juntes i ajudant-se a vestir, si teniu un animal de companyia que estigui amb vosaltres, etc. Tot això, dóna joc per després explicar la història del vostre dia.

10 Claus per aconseguir un bon vídeo de boda10 Claus per aconseguir un bon vídeo de boda10 Claus per aconseguir un bon vídeo de bodaDSC_568310 Claus per aconseguir un bon vídeo de boda

3- Decoració

Quan trieu casa vostra o casa dels pares per preparar-vos, és important donar un cop d’ull a l’ordre i decoració de la casa. No és necessari canviar la decoració, però si voleu que l’espai llueixi més, unes flors en alguns racons sempre ajuden a donar color i caliu. No cal que estigui tot súper endreçat. Un “ordre desenfadat” o un “desordre ordenat” seria una bona descripció. Seguint amb la idea que us comentàvem de la naturalitat, és bonic i dóna joc veure una taula amb tots els estris de maquillatge i perruqueria, o una taula amb bolsos, claus, mòbils mal posats, per exemple.

10 Claus per aconseguir un bon vídeo de boda10 Claus per aconseguir un bon vídeo de boda10 Claus per aconseguir un bon vídeo de boda

4- Presentació dels vestits i dels accessoris

Poder gravar i fotografiar els vestits, sabates, accessoris i joies per separat enriqueix el muntatge final de la pel·lícula. És per això que a la localització dels preparatius preferim trobar els vestits i accessoris encara sense posar. D’aquesta manera, els podem fer lluir sols amb les nostres càmeres. Si existeix alguna habitació o racó bonic on penjar per exemple el vestit de la núvia es poden utilitzar per fer uns plans detall bonics. I amb els accessoris, sabates i joies es pot fer el mateix.

10 Claus per aconseguir un bon vídeo de bodaWeddings Basilico Studio10 Claus per aconseguir un bon vídeo de bodafotógrafos boda Barcelona10 Claus per aconseguir un bon vídeo de boda10 Claus per aconseguir un bon vídeo de boda10 Claus per aconseguir un bon vídeo de boda

5- Cartes personalitzades

Amb les imatges filmades a cada casament ens agrada narrar històries úniques, fer-ne pel·lícules. Una cosa que ens agrada utilitzar i ens ajuda molt per poder-ho fer és utilitzar veus en of del vers dels padrins o dels parlaments que fan els familiars o amics. Una altra formula interessant que a vegades als nuvis els hi agrada especialment, és escriure l’un a l’altre una carta acompanyada d’un regal o d’un record dels dos. En algun moment tranquil durant els preparatius, si hi ha temps, els futurs nuvis obren la carta i llegeixen la nota. Poden estar sols o acompanyats, això és indiferent. Nosaltres captem aquest moment mentre ho llegeixen en veu alta. És un gest que pot donar joc i un toc més personalitzat i emotiu a la pel·lícula final. Això sí, sempre que els nuvis se sentin còmodes, no a tothom li agrada llegir i compartir aquests moments davant una càmera. És una idea!

10 Claus per aconseguir un bon vídeo de boda10 Claus per aconseguir un bon vídeo de boda10 Claus per aconseguir un bon vídeo de boda10 Claus per aconseguir un bon vídeo de boda

Relacionades amb les cerimònies

6- Entrades amb dames d’honor

Les entrades prèvies a l’entrada de la núvia que a vegades fan les dames d’honor són molt atractives per afegir al vídeo de boda. Ara bé, s’han de fer bé si es vol aconseguir una entrada perfecte. Abans de que la núvia comenci a caminar pel passadís és important que les dames d’honor ja hagin recorregut tot el camí fins a l’altar, d’aquesta manera no taparan la visibilitat de la núvia als convidats i a les càmeres.

10 Claus per aconseguir un bon vídeo de boda10 Claus per aconseguir un bon vídeo de boda

7- Entrada pausada a la cerimònia

No correu així els càmeres tindran més temps per poder filmar i fotografiar un moment únic i irrepetible. A més a més, d’aquesta manera els nuvis podreu gaudir més de les sensacions que se senten en aquest moment tan màgic.

fotografs boda barcelonafotografs boda barcelonafotografs boda barcelona

8- Música NO als parlaments

Per poder utilitzar els parlaments que us fan a les cerimònies (normalment a les civils) ajuda moltíssim que mentre parlin no hi hagi música de fons en directe. De fet normalment es demana que si voleu que s’incloguin al vídeo i que se sentin bé amb qualitat, que no hi hagi música mentre parlen. Perquè? En els nostres muntatges, per exemple, sempre hi posem música, fins i tot quan hi inserim parlaments dels convidats (abaixem una mica el volum perquè se senti bé el que diuen però segueix allà). Si les intervencions que gravem tenen música de fons en l’àudio original ens és un problema perquè es mescla amb la música que hi posem nosaltres, cosa que lògicament no queda gens bé. En els altres moments, com poden ser les entrades dels nuvis, l’entrada dels anells, sortida d’arròs i pètals… no hi ha problema que hi hagi música de fons.

10 Claus per aconseguir un bon vídeo de boda10 Claus per aconseguir un bon vídeo de boda10 Claus per aconseguir un bon vídeo de boda

Relacionades amb el convit

9- Entregues

Si en el vostre casament feu entregues dels nuvis, ram, etc. és important que feu saber amb antelació qui són els convidats a qui sorprendreu. Normalment el que es fa és que just en el moment de les entregues, quan aneu a buscar el detall per regalar, algú de l’equip s’acosta a vosaltres perquè li pugueu dir a quina taula està asseguda la persona (o parella) en qüestió. D’aquesta manera, els càmeres es poden avançar i situar bé per tal de no perdre’s el moment en què entregueu el detall i, així, poder ser testimonis de les reaccions d’alegria de tots vosaltres. No patiu, es dissimula molt i, en el nostre cas, us anem seguint fent veure que no sabem a qui ho doneu.  Mai ens situem des d’un principi a la taula on hi ha la persona que rebrà el regal.

10 Claus per aconseguir un bon vídeo de boda10 Claus per aconseguir un bon vídeo de boda10 Claus per aconseguir un bon vídeo de boda10 Claus per aconseguir un bon vídeo de boda10 Claus per aconseguir un bon vídeo de boda

10- Festa

Després del ball nupcial hi ha parelles que opten per ballar i altres que aprofiten per anar a parlar amb els convidats. Qualsevol de les opcions és genial, vosaltres sou els que decidiu què fer. Ara bé, als càmeres, ens encantarà, i segur que a vosaltres també quan veure-ho posteriorment el vídeo, que balleu junts una estona, divertint-vos amb els convidats, animant la festa. La idea és aconseguir imatges divertides i animades dels dos junts per la pel·lícula!
10 Claus per aconseguir un bon vídeo de boda10 Claus per aconseguir un bon vídeo de boda10 Claus per aconseguir un bon vídeo de boda10 Claus per aconseguir un bon vídeo de boda
Si finalment feu un vídeo amb nosaltres i seguiu en la mida del possible els nostres consells, segur que el vostre vídeo de boda serà tot un èxit. Mireu els nostres vídeos de boda AQUÍ.